dilluns, 25 de maig del 2009

Una falta botada per Iglesias dóna el passi a la següent ronda

Els serveis de cantonada van ser una constant durant tot l'encontre.
.
Cultural Leonesa 0-1 Sabadell

Cultural Leonesa: Bermúdez, Gorka García, Santi Santos, Antonio Moreno (min. 59 Álamo), Goikoetxea, Javi Castellano (min. 71 Roskam), Rubén García (min. 84 Cobo), Chema, Rico, Iván Mateo i Marco Paixao.

Sabadell: De Navas, Jaume, De la Plata, Pelegrí, Agustín, Juan Carlos (min. 57 Iglesias), Axel (min. 80 Campos), Juvenal, Joel, Morales i Pradas (min. 57 Javi Rodríguez).

Gols: 0-1 Iglesias (min. 60)

Estadi: Reyno de León (9.000 espectadors)
Eufòria desfermada pels més de 150 seguidors saballuts desplaçats fins a Lleó i on els homes de Ramón Moya van fer un gran partit per acabar imposant-se a una Cultural Leonesa que va aplegar al seu majestuós estadi a gairebé 10.000 espectadors. Des de l’inici de l’encontre es va veure un Sabadell molt ben plantat sobre el rectangle de joc i en tot moment esperant la seva oportunitat. Els locals també semblava que volien esperar a la zona defensiva per buscar alguna contra mortífera que mai va arribar gràcies al joc col·lectiu d’uns arlequinats que van deixar-se la pell sobre la gespa lleonesa. A més la parcel·la de darrera va brillar en tot moment i quan no hi van arribar, va ser el gran David de Navas, l’encarregat d’aturar les pilotes que van provar els homes d’Álvaro Cervera. A la mitja hora de joc va arribar una bona opció de Roberto Morales però el seu xut va sortir fora per molt poc. Ben contestada per part lleonesa va ser la nostra oportunitat ja que van agafar les regnes dels últims 20 minuts de la primera meitat. Primer va intentar-ho Iván Mateo amb un xut des de la frontal que va marxar fregant el pal dret de De Navas i poc després el veterà Chema amb una vaselina va fer treballar de valent al porter madrileny enviant l’esfèrica a còrner. Diferent va ser l’inici del segon període on els nostres homes van sortir ja a pel partit de forma descarada, però sense mai descuidar la zona defensiva. A més Ramón Moya va donar entrada a un dels revulsius del partit, un Sergio Iglesias que juntament amb Javi Rodríguez van trepitjar l’herba lleonesa al minut 57. I només tres minuts va trigar el centrecampista gadità a fer embogir tot Sabadell. Una falta picada des de 30 metres la va mig tocar Agustín amb el cap, cosa que va despistar al porter Bermúdez que no va poder fer res per aturar la pilota. El gol es va cantar amb força per tota l’afició desplaçada fins al Reyno de León i també per tota una ciutat que va desplaçar-se fins al centre per seguir via ràdio el decisiu partit. Sorpresos per anar al darrera el marcador, als jugadors de la Cultural sel’s notava nerviosos i amb massa pressió en busca d’un gol que tornés les taules a l’eliminatòria. Van abusar en excés del recurs fàcil, i amb pilotes bombades a l’àrea arlequinada ho van intentar. Van tenir dues clares ocasiones, sempre després d’un servei de cantonada. Primer Rico amb tot a favor va xutar alt des de dins l’àrea petita i poc després Paixao va fer lluir amb un cop de cap a De Navas que va salvar el partit. D’aquesta manera es desfermava molta emoció i amb gran alegria ja s’espera al següent rival, també del grup del nord i que serà el campió del grup I de la Segona Divisió B, el Real Unión de Irún.