dissabte, 11 de juny del 2011

Volem tornar a ser campions de campions

Lino va ser titular en els dos enfrontaments davant el Lorca

El Centre d'Esports Sabadell té demà diumenge una oportunita històrica de ser campió absolut de la Segona Divisió B. És a dir, ser el millor equip dels vuitanta de la categoria. Amb el títol de campió del grup tres i amb l'ascens a la butxaca, els de Lluís Carreras tenen davant seu una ocasió immillorable per culminar una temporada històrica i gairebé irrepetible. Ens hem d'anar a la temporada 1983-1984 per trobar una cosa semblant. Llavors també es va guanyar la Lliga i es va pujar a Segona A sense haver de jugar cap promoció d'ascens, però si que es va jugar una espècie de final contra el campió de l'altre grup, el Lorca.

Tant Lorca com Sabadell es van posar d'acord per jugar aquella eliminatòria que es va denominar oficiosament 'Supercopa' i que va servir per coronar el millor equip dels dos grups. La curiositat va ser que el partit d'anada es va jugar el dissabte 9 de juny a la ciutat murciana i només dos dies després, el dilluns 11, el partit de tornada a la Nova Creu Alta. El fet que no fosssin partits oficials ho demostra el fet que es van permetre realitzar cinc canvis, quant per norma només estaven permés fer-hi dos. El Centre d'Esports va vèncer comodament els dos enfrontaments i es va erigir com el campió de campions. Tot seguit us deixem les fitxes tècniques dels dos enfrontaments:


Lorca 0-2 Sabadell
San José - 9 de juny de 1984 (1.500 espectadors)
Lorca: Moncaleán, Zuloaga (Cenosa), Joaquín, Richart (Bea), Ferreira, Oñaederra, Villalustre, Martínez, Codesal, Casataro (Serrano) i Toño (Domínguez)


Sabadell: Capó, Escalza (Santi), Gabilondo, Tanko (Gala), Roca, Lino, Zunzunegui, Golobart, Manolo (Hans), Rusky i Marañón

Gols: 0-1 Rusky i 0-2 Lino

Àrbitre: Sáez Rahan. Grogues a Codesal i Roca




Sabadell 4-2 Lorca
Nova Creu Alta - 11 de juny de 1984

Sabadell: Capó, Escalza (Gala), Gabilondo, Roca, Tanko (Santi), Lino (Paquito), Manolo, Zunzunegui (Rusty), Golobart (Hans) i Marañón

Lorca: Moncaleán, Zuluaga, Joaquín, Canosa, Villalustre, Ferrand (Richard), Martínez (Ferreira) i Domínguez (Sanchís)

Gols: 1-0 Manolo; 2-0 Roca, 3-0 Rández, 3-1 Ferrand, 3-2 Martínez i 4-2 Rández

Àrbitre: Izquierdo Guerrero. Grogues a Martínez i Zuluaga