divendres, 1 de juny del 2012

El Rival: U.D. Las Palmas

Res en joc per l'equip canari que finalitzarà la temporada en la zona mitjana i molt tranquil·la d'un conjunt de qui s'esperava més i de qui es creia que podria almenys donar guerra per entrar a les places d'eliminatòries d'ascens. La irregularitat dels jugadors de Juan Manuel Rodríguez ha sigut determinant per no aconseguir l'objectiu, sobretot en els partits que han disputat com a locals i en els que han cedit molts punts. I és que conjunts com Múrcia, Xerez, Numancia, Recreativo, Huesca o Cartagena, en teoria inferiors als canaris, han pogut puntuar al camp dels grancanaris.

Sense confiances, però, haurem de jugar els 90 minuts ja que el talent de l'escola canària és molt alt i futbolistes com els centrecampistes Francis Suárez, David González, Momo o els germans Castellano seran autèntics estilets a qui s'haurà de vigilar a prop. Però la línia ofensiva és la que més problemes ens pot portar ja que la velocitat i veterania de Javi Guerrero o Portillo són sempre complicades d'aturar. No acaba aquí la perillositat canària i també els més joves són molt importants com ara Quiroga que ja duu més de mitja dotzena de gols, així com un dels màxims realitzadors de l'equip illenc com és Vitolo. Juan Manuel Rodríguez no podrà comptar amb Jonathan Viera, mitjapunta de molts quirats i que ja ha signat per la propera temporada amb el València que el fitxa per 2,5 milions d'euros, i ja s'ha incorporat a la disciplina ché.. En defensa són un conjunt força més tou que pot beneficiar la velocitat de les nostres bandes per a sorprendre i fer mal a la porteria de l'argentí Barbosa que és qui més minuts ha estat sota pals aquesta campanya. Amb tot, serà vital exercir una forta pressió a la sortida de pilota dels centrals grocs aprofitant que en ocasions els costa fer-ho amb precisió i exactitud, cosa que els ha fet perdre pilotes perilloses que a la fi els han costat gols importants.

La darrera visita que vam fer a l'estadi de la Unión Deportiva Las Palmas, llavors al vetust estadi Insular, data de la temporada 1991/92, també a la Segona Divisió A en un partit que acabaríem perdent per la mínima, 1 a 0, amb gol de Julio Durán en els darrers minuts d'encontre.