divendres, 3 de juny del 2011

El Rival: Real Murcia

El Murcia és l'equip més potents de la Segona B

El campió del grup IV, el Múrcia d’Iñaki Alonso, vell conegut i exentrenador del Real Unión de Irún, serà el rival del nostre Sabadell a la final de Segona Divisió B. Els murcians van derrotar al Lugo en l'eliminatòria directa i seran rival dels arlequinats la temporada que ve a la Liga Adelante. El Murcia s’ha mostrat com un conjunt molt regular durant tota la lliga i possiblement el més potent de tota la Segona B.

Actualment, i amb un bloc similar al de la temporada a Segona A, han fet un futbol vistós i de nivell en molts moments de la temporada imposant-se en un grup que és dels més complicats. Han finalitzat com el segon equip més realitzador, per darrera el filial del Sevilla, i sobretot com el menys golejat fet que ha estat la clau de l’èxit. A més, al seu estadi, la Nueva Condomina amb capacitat per a gairebé 32.000 espectadors, és un escenari magnífic per a practicar un bon futbol on cap equip els ha pogut vèncer i on la majoria de rivals han estat incapaços de marcar-hi, fins i tot el Real Madrid en partit de Copa del Rei que només hi va poder igualar a zero. Fora de casa també han obtingut bons registres aconseguint gairebé sempre marcar, tot i perdre alguns partits com a Lorca o al camp de l’Almería B per 1 a 0.

La plantilla que dirigeix Iñaki Alonso és d’un nivell espectacular i amb molts dels seus components acumulant força minuts a la 1a. Divisió, on sota pals hi actua normalment Alberto. Defensivament és realment complicat fer-los mal i l’experiència i la veterania dels seus homes és tota una garantia per un equip que a més està pressionat per ascendir i recuperar la categoria perduda. La defensa habitual dels murcians la composen jugadors importants com Iván Amaya i Luciano com a centrals amb Ander Gago al lateral dret i Óscar Sánchez per banda esquerra. Tot i que Gotor i Góngora també han jugat molts minuts durant la lliga. El centre del camp està carregat de talent amb l’experimentat Richi que dona equilibri a la zona ample i on l’alacantí Pedro és un dels jugadors amb qui més haurem de vigilar i que més minuts ha acumulat durant la temporada. Però també els Miguel Albiol, Aguilera o Álvaro Cámara seran un perill constant o el conegut Antonio Cañadas, tot un artífex en els llançament de falta, però que no podrà jugar contra nosaltres al estar lesionat. Al davant també els sobra pólvora amb el jove Kike format a les categories inferiors del club i sobretot Chando com a màxim canoner del seu equip faran que la nostra defensa hagi de treballar de valent si vol aturar el perill de tots aquests jugadors.

Amb tot, serà un duel realment complicat, però sense la pressió de l'eliminatòria anterior, entre dos equips que busquen practicar el joc de toc més que no pas intentar de manera directa arribar fins a l’àrea rival. L’últim precedent que existeix en partits jugats entre Sabadell i Múrcia data de la lliga de la temporada 1999/00 on a la primera volta vam empatar sense gols a la Nova Creu Alta, mentre que a la penúltima jornada vam caure derrotats per 3 a 0. Aquella mateixa temporada, però, vam coincidir en una eliminatòria de Copa Federació i després d’empatar a un a l’estadi amb gol de Raúl Otxoa, a Múrcia vam acabar guanyant per 1 a 2 amb Antonio i Capilla com artillers tot superant aquells vuitens de final que ens acabarien portant fins a ser campions davant l’Elche a la final.